View products

Review by the Dutch Esquire

Review by the Dutch Esquire
February 14, 2016 Adriaan

Is dit je perfecte eerste horloge? Onder € 1.000 en (nog Nederlands ook!)

Vers uit Rotterdam: ‘s lands nieuwste horlogemerk.

​Goed nieuws uit Rotterdam vandaag. Vers van de horlogemakersschool in Schoonhoven introduceert Adriaan Trampe (Rotterdam, 1993) zijn eigen horlogemerk: Eza.

Niet dat Eza een compleet nieuwe naam is trouwens. Het werd opgericht in 1921 Pforzheim, Duitsland. Daar produceerde de familie Becker mechanische horloges tot 1979. Sindsdien raakte de naam in de vergetelheid.

Trampe zag zijn kans schoon en samen met zijn compagnon Diederik van Golen besloten ze het merk nieuw leven in te blazen. Met zijn ervaring bij juwelier Schaap en Citroen (waar hij in de after service van Rolex werkte), ging hij daarna aan de slag.

Dit is het resultaat:

Het horloge wordt standaard geleverd met een ETA 2824​ automaat, met datum en secondenstop. Dat uurwerk wordt afgeregeld in het atelier in Rotterdam. (Wat overigens gewoon de studeerkamer van Trampe zelf is).

Al met al kan dit zomaar eens je perfecte eerste horloge zijn. Sportief, mannelijk, maar ook tijdloos en robuust. En nog betaalbaar ook.

​De stalen kast werd door Eza zelf ontworpen en in het buitenland geproduceerd, evenals de keramieken lunette. De wijzers en wijzerplaat worden in Duitsland gemaakt. Wijzerplaat heeft een mooi gedetailleerde reliëfkruis erop.​

Het horloge is verder uitgevoerd met een eigen gesp, kroon en band, waardoor het een geheel eigen identiteit krijgt.

En dan de prijs, die is heel Rotterdams down-to-earth: € 849. Alleen online te koop.